Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Liang Hideung

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 13 Juni 2015 21:51:14

Bulan jiga nu nandang samagaha. Mongkléng nyimbutan satungkebing langit. Naon nu ku andika ditéangan tina melegmegna peuting? Manéhna ngan ukur ngarénghap. Kahayangna ngukir langit dina carita ratusan orok nu mimiti bijil huntu, carita puluhan bueuk nu mawa kila-kila nu teu wasa mulang kana sayangna, carita hujan ngan ukur sajorélatan, carita walungan nu ngadadak jadi solokan runtah, carita buku-buku nu leungit ti gedong pabukon, nu penting carita naon baé, carita nu bisa namplokeun sagala bangbaluhna.
Rénghap karasa eungap. Panon neuteup langit nu pinuh ku haranghangsu, taya mendung, taya arak-arakan méga, bulan teuing nyumput dimana, lalay nu biasana tingkalayang néangan amis-amis, teu sora-sorana acan. Leng ngahuleng, jiga nu aya dipikiran.
“Boa-boa liang hideung aya didinya, di juru langit, nyamuni bari ngahakanan galaksi jeung baranangna béntang… Paingan langit molongpong, teu nyésakeun nanaon pikeun ditulis jeung diukir jadi carita….”
Leng ngahuleng, ngotéktak diri, horéng nu nyésa, jirim cahya rasa nu gumilang lebah usap pangrunguna.