Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Nyamuni Dina Hujan

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 10 Juni 2015 22:49:07

Ti isuk, peuting nepi ka isuk deui hujan teu raat-raat. Kota jiga nu riweuh, jiga nu embung tinggaleun ku sora guruhna mesin-mesinn pabrik. Buruh pabrik kukulutus. Nu ship peuting jiga tukang ngimpi nu milih nyileuk sapeupeuting.
Hujan nu turun ti lapisan langgit nu pangjauhna, ngaguruh. Balaréa nu kabulusan jiga nu haying cumarita, teu miroséa mun sora peuyeuh, jiga nu hayang nandingan guruhna sora hujan nu paheula-heula ngabudalkeun amarahna.
Manéhna ngahuleng, ceuli asa loba dédéngéan, mata asa loba tetempoan. Haténa teu téga nempo barudak ngudag beus nu asup ka terminal, nanawarkeun payung ka nu jrat-jrut tarurun tina beus. Barudak nu ngamén katempo ngaharodhod jiga nu kabulusan.
“Rék kumaha jadina ieu nagara, enya apan harepan mangsa jaga aya dimaranéhannana… katempopna ku aing jiga aya garis nu kacida samarna tina kagagahan korporasi nu ngajégangan sirah balaréa…. Boa sajarah mangsa jaga ngan ukur bisa nyatet éndahna lemah katata….” Gerendengna bari nangkeup tuur.