Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Jiwa-jiwa Nu Kaganggu

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 07 Juni 2015 17:23:48

Ratusan orok beureum, ngarampog, waktu, panto, jandéla, tempat neundeun sagala rupa tina sagala rupa. Ngembatna jalan ngarayap ngaléngkahan sirah balaréa, ngagarantung beungeut-beungeut angkara. Dina detik-detik jeung menit-menit nu geus kalarung, maranéhannana nyumput nyamuni lebah rénghap napas, nyekleuk lebah tikoro.
Napasna nu gangas bari ulat kaganggu syarapna, raga banjir ku késang, tapakna karem. Geuning nu ngalampahkeun kajahatan téh nu teu disangka ti awalna, ngarampog kantor sakola, kamunapekan guru-guru nu sok elat datang ka kelas bari alesannana ngurus organisasi, bet jiga nu ngarampog biwirna sorangan.
Naha saha nu pantes nyandang sesebutan laknat lian ti simpé? Waktu! ceuk sora batin nu nyentak jeroeun dada. Paingan sagala cara dihalalkeun. Siloka ritual amburadul, kasimpé nu diuji ku kapeurih kacida naifna. Mun kitu, naha kamana jiwa nu bisa ngaji diri nu geus loba jangji? Jangji ka dirina, jangji kana ragana. Jangji-jangji jeung amarah nu ngabebela lebah dadana. Ngan wasa ngarahuh.