Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Napsu Dunya

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 01 Juni 2015 16:25:30

Tilu raga nu baseuh ku beureum getih kanyeri, pasoléngkrah kalindes ku sarakahna napsu dunya. Lelembutannana kumalayang muru méga-méga malang, teu singna ngarérét sok komo nepi ka neuteup tilu raga teu walakaya, ngan wasa ninggalkeun kekebul nu geus taya hartina, ngajoprak béakeun tanaga alatan ngayonan kahayang pamajikannana.
Sapasang mata nu hanaang ku harta, neuteup sinis bari kedal panghina nu kacida seukeutna, nurih ati, nguwak-ngawik jajantung laju dibanjur ku cuka kulawargana. Tilu raga manten salakina ngaharegung bari pinuh ku kabingung, teu ngarti kunaon kanyaahna bet taya hartina, ilang sirna ku kasalahan nu teu pira, kasalahan nu teu dihaja.
Hawar-hawar karungu lagu Bimbo nyulusup kana ceuli tilu raga: “Ada uang Abang sayang, tak ada uang Abang ditendang……”
Tilu raga ngan wasa rénghap ranjug, teu walakaya, lir lalaki dulang tinandé, rék dikitu rék dikieu ngan wasa neuteup pinuh kaceuceub, bari ngararasakeun raga katirisan dina kasimpé bari teu kedal sakecap-kecap acan dina mongkléngna haté.