Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Batu LorÉng

Kénging Godi Suwarna
Dipidangkeun dina lapak 30 Méi 2015 10:32:05

Ibur salelembur. Jang Ulis hadé batuna. Ali titinggal uyutna. “Beuli ku uing, ‘Lis!” ceuk Mang Kuwu sabot ngalak-ngilik batu. Gideug. “Limalas juta, nya?” Mang Kuwu beuki nyongsrong. Ukur dijawab ku seuri. Akina ngomat-omatan. Ali kudu dirumat. Montong dijual, cenah. “Nginjeum atuh!” omong dununganana. Rap. Dipaké. Dangdak-déngdék. Manéhna tiba ngahuleng. Bingung.

Poé baganti. Ali terus dipapaké ku Mang Kuwu. Nguar-nguar majar batu geus dibeuli. Manéhna teu wani ménta. “Teu sudi, deuleu!” omong nu harelung jangkung. Kulitna coréléng. Nu saban peuting garam-gerem dina impianana. Manéhna tambah guligah. “Betaheun kénéh, Ulis!” ceuk dunungan nu beberenjén. Kitu jeung kitu. Mun manéhna nagih batu. Harianeun.

Kacaturkeun, kohkol nitir peuting-peuting. “Pa Kuwu dirogahalaaa!” Béja pabéja-béja. Mang Kuwu kapanggih geus guyang getih di buruan imah randa. Guyur salelembur. Tagiwur. Layon digotong ka imahna. Rék dipulasara. Rék dikurebkeun isuk-isuk. Jang Ulis nyelang mulang. Disalin. Luak-lieuk néangan sisir. Bréh. Gebeg. Aya jariji jeung batu alina. Ngagolér na palangdada. Garetihan.