Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Fikmin Keur Jokowi

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 28 Méi 2015 01:18:22

Dina poék mongkléngna peuting, purnama kahalangan méga mendung, reyem-reyem ti lebah kiceupna baranangna béntang, manéhna ngajega luhureun mumunggang gunung nu digamisan warna biru, imut sinis ka lebah amparan jagat nu diusap ku hiliwir angin tiis.
Dina ranggeumannana aya amanat warna kayas, dibalangkeun ka lebah melegmegna méga mendung nu miripiskeun salaksa genclang hérang girimis. Deui-deui manéhna ngaheruk nempo lemah ngahgar bareulah teu daék lita.
Lelembutannana kumalayang ka unggal lembur, ka unggal désa, ka unggal kota, nu ngageubra tibra kausap lara alatan pupuhu nagara teu béda ti bonéka nu taya hartina. Rénghapna ngadadak eungap nyeueung lemah katata jiga nu béakeun tanaga.
“Geus waktuna anjeun éling, lain waktuna ngajajah désa milang kori, geus lain wayahna anjeun nyumponan jawara wanoja, sabab anjeun geus jadi milik balaréa nu kudu nyumponan jangji-jangji saacan dijungjung lungguh jadi raja….” Pokna bari neuteup purnama nu kasaput méga mendung.
Simpé ngagibrig jiga nu ngintel lebah poékna haté, lebah peureumna mata.