Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Hikmah Nu Jadi Eunteung

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 19 Méi 2015 15:24:30

Sabenerna kuring teu butuh ku kecap-kecap ‘lamun’, ‘saupama’, ‘mun seug’ jeung sajabana jeung sajabana, sabab geus loba teuing cucuk rungga nurihan haténa. Komo mun inget waktu manéhna nanyaan tiheula bari kedal ucap rék sapapait samamanis, kari-kari ayeuna manéhna nu ngajak pipisahan tiheula. Hinis kapeurih ngadadak raca dina haténa, harepan-harepan nu geus jadi wangwangan ngadadak sirna taya tapakna.
Kuring asa geus balabuh di darmaga nu kacida salahna, tapi dalah dikumaha, najan kasalahan napak di kuring jeung barudak, tapi ari kasalahan digegedekeun bari taya kecap hampura asa jauh tina harepan, najan cangreudan numbu deui, tapi asa pamohalan kana bérés roés mun aya pihak katilu ulubiung kana urusan rumah tanggana.
Putusan kuring geus panceg, léngkah kudu lumpat ngajauhan manéhna bari mawa salaksa kanyeri kapeurih, lumpat muru mumunggang pikeun ngalenyepan diri, lebah mana salahna, najan kasadaran diri datangna elat pikeun ngoméan lampah nu salah, tapi saeutikna aya hikmahna, hikmah pikeun eunteung léngkah kahareupna.