Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Warna-warna Kromatik

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 18 Méi 2015 15:16:16

Lalaunan leungeunna mulaskeun koas kana kanvas ku warna-warna kromatik. Bodas, hideung jeung abu-abu pajurawet dina pikiran nu juwet. Leng ngahuleng, lelembutannana ngalayang ka jauhna, eunteup dina panto haté nu ngadadak teu muka. Ngabigeu dina rasa nu pinuh ku nalangsa, satengah jiwana lir kasaput samagaha bari diendag-endag ku tingkérésékna dangdaunan. Sora lambak karunguna jiga nu nyasaak réngkakna. Simpéna peuting asa beuki ngabatu, teu daék nyarita teu miroséa, sok komo aya imut nu biasa katampa ku manéhna, dalah sorana nu teu weléh jadi panglipur dirina, ayeuna jiga nu embung eunteup dina ceulina.
Rét ka lebah basisir, eungap nyesek kana dadana, béhna mah sagara kahirupan loba kejemna, teu kapikir mun nasibna bakal nandang kalara.
Melegmegna mongkléng jiga geus ngarungkup nasibna. Pras-prisna girimis maseuhan kanvasna, warna kromatik nu pajurawet pinuh ku juwet, awor jeung baseuhna girimis, nu boa hamo bisa ngalanggengkeun kanyaahna dina kecap ‘samara’.
“Gusti……” gerendengna bari neuteup melegmegna uwung-awang kasaput méga mendung.