Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Buntut Maung

Kénging Mulyana SA
Dipidangkeun dina lapak 13 Méi 2015 00:21:42

Dines luar matak pikabungaheun. Bisa nyelang jeung nyimpang ka dayeuh maneuh sesemplakan manah.
“Jigana geus rarumaja meureun, dua barudak ti manéhna téh,” gerentesna bari terus ngencengkeun laju mobilna muru dayeuh kameumeut baheula.

“Tulung-tuluuung!” Rentang-rentang nu ménta tulung di totoang sisi jalan tol, gugupay. “Bantosan abdi ka rumahsakit!” Lumengis. Mandegmayong sajongjongan. Teu téga, nénjo warugana, regeyeng dipuatkeun ka mobil. Biur muru UGD. Didiagnosa.

“Wilujeng, Pa! Garwa salira ngandeg.” ceuk dokter.
“Sanés bojo abdi, Pa dokter.” geuwat manéhna ngahulag.
“Bohong, Pa dokter. Anjeunna pisan ramana ieu jabang bayi.” Dur-der. Ragot. Diperkarakeun. Pulisi maréntahkeun uji DNA. Béja ibur. Amburatel. Dua rumaja jeung ibuna nu rék ditepungan, daratang marantuan. Hasil uji dibuka.
“Ibu, leres si Bapa ieu mah, sanés ramana calon jabang bayi ieu. Margi si Bapa nu ieu kasawat mandul permanén, ti kapungkur.” ceuk dokter tandes. Song hasil labna. Plong. Ujug-ujug kapiuhan basa manéhna teu wasa neuteup dua buah haté jeung idungna. Lenggerek.

===
Maréhpélan = sararemplék
Dipuatkeun = dibawa