Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Geuri Pangeusi Nagri

Kénging Jejen Jaelani War
Dipidangkeun dina lapak 08 Méi 2015 22:52:17

Naha kénging pami salira disebat ‘Kasép’? Sanés kunanaon, namung supados salira kasép dina sagala rupina, kasép émutan, kasép ucap lampahna, kasép dina sagala réngkakna. Saupami teu kénging, urang sebat ‘Aktor’ sangkan sohor kamamana, nami nu narohkeun harga diri demi tahta, harta, wanoja sareng sénsasi, malihanan sakapeung mah sok ngadadak sensi. Hanjakal abdi mah tara nongton televisi nu leubeut ku régang iklan.
Upami salira alim ku sesebatan ‘Kasép’ atanapi ‘Aktor’, naha kersa pami disebat tukang ojég? Leres nambangan bari angin-anginan, ngagaur-gaur gas sapertos teu miroséa pangrungu nu sasama. Namung hapunten, jalaran dina waktos ayeuna abdi kapok naék ojég, sok komo pami diajak ngebut bari jalanna goyang kiri goyang kanan.
Hapunten, sanés badé nyacampah salira, sumpahna gé, sanés abdi teu nyaah ka salira, namung bongan salira cidra kana jangji nu kantos kedal, malihanan parantos codéka ka sasama, kukituna saha salira téh nu saleresna? Bonéka dari India atanapi bonéka buatan Indonésia?