Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Teu Pira Ukur Dua Kecap

Kénging Mulyana SA
Dipidangkeun dina lapak 07 Méi 2015 16:17:26

Najan umur geus cuet ka hareup, kuliah deui. Raraga mayengkeun tolab élmu. Nyontoan barudak. Mereketkeun diri. Bobogohan deui jeung buku-buku malahmandar bisa medar rupaning téori. Dalit tur daria jeung dosén pembimbing. Diskusi saban amprok jeung babaturan. Tugas akhir ditéken. Siap sidang.
Jol itu, jol ieu nu lekasan sidang miyuni tutut.
“Aya naon euy. Kumaha hasilna?” cékéng ka babaturan nu karék réngsé.
“Dibantéy euy. Tuh rocét méh saban kaca. Di jero malah dur-der.” kutuk gendeng. Mingkin beurang karasa mingkin ‘tegang’. Samar rasa basa giliran kuring cunduk. Babaturan nyarumangetan.
Sup. Nyiapkeun présentasi. Neger-neger manéh. Mukodimah malapah gedang. Réngsé. Rupaning patalékan mimiti patingbeleték. Majar kurang ieu, kurang itu. Mingkin lila mingkin rosa. Breg hujan argumén. Dur-der. Tapi tugas ahir teu rocét, éstuning beresih. Wekasan. Kaluar. Dibagéakeun babaturan. Pada muji, pédah tugas ahir mulus taya corétan.
“Kumaha cindekna, Euy?”
Babaturan bati calawak bari reumbay cimata, basa ngadéngé jawaban kuring nu ukur dua kecap.