Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalakon Nu Jomblo

Kénging Irman N Dimyatié
Dipidangkeun dina lapak 03 Méi 2015 06:34:28

Keur hulang-huleng sisi basisir. Angin laut humiliwir. Teuteupna nembus sagara. "Euh, boa nepi ka dieu lalakon téh," gerentesna. Manéhna rumahuh. Pikiranna kumalayang. Unggal inget kajadian harita. Haténa ngahéab. Aya seuneu. Ngabebela dina dada.
"Nuju naon, Ang?" hiji sora ngagareuwahkeun. Gurubug. Untung teu tikunclung. Rancingeus néangan nu nanya. Unggal tempat ditempoan. Suwung.
"Oh, may gad! Rieut hulu aing! Ongkoh aya sora. Kamana jalmana?" manéhna nyarita sorangan.
"Abdi di dieu!" ceuk hiji sora tukangeun. Kuda Sembrani bikang ngajega. Imut. Buluna bodas. Aya jangjangan. Tegep kacida.
"Tong bingung. Urang sasarengan hiber ka nagri tujuan. Mangga tumpak. Paralun ulah dugi ka nyorosod," pokna. "Akang jangji!" ceuk manéhna bari ngacungkeun curuk jeung jajangkung babarengan. Kuda jeung penumpangna hiber ka wiati.
Kusabab capé, manéhna kasaréan nepi ka ngimpi sagala. Ucang-anggé jeung widadari. Duduaan. Asyik pisan.
Barang anjog ka tujuan. “Ieu orok urus ku salira!” pokna. Kuda ngiles. Anéh. Naha suku orok béda? “Gobloooog..!” manéhna nyarékan langit.