Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Jatining Asih

Kénging Godi Suwarna
Dipidangkeun dina lapak 02 Méi 2015 17:11:27

Tengah peuting. Rumahsakit sumedeng jempling. “Abdi téh ayeuna gaduh hiji bonéka!” Kapireng nu ngahariring. Sora budak awéwé. Nu ngaweuhan ti rohangan ka rohangan. Manéhna curinghak. Dangdak-déngdék. Nenget-nenget ti mana datangna sora. “Teu kinten saéna sareng lucuna!” Hariringna dipirig ririncik hujan. Manéhna nguniang. Rumanggieung. Kumalayang. Nyusud sora nu kapireng beuki ngoncrang.

“Ku abdi dierokan. Erokna saé pisan!” Sora budak. Sora nu asa geus dipiwanoh. Nu geus mangtaun-taun disungsi. Dianti-anti. Tapi boa teuing anak saha. Boa ukur pangbobodo kawas nu kungsi kaalaman aya rébuan kalina. Manéhna rumahuh. Miceun bangbaluh. “Cing mangga tingali bonéka abdi!” Sidik pisan éta sora datangna ti pipireun rumahsakit.

Buru-buru dijugjug. Bréh. Manéhna ngajeten. Aya mayit baloboran. Aya bonéka hahariringan. Ucang-anggé na wadah runtah. Bonéka nu cuplak-céplak. “Anaking…” manéhna gumerendeng. Bonéka ngalieuk. Panonna héjo moncorong. Biwirna lamokot. “Mamaaaah!” Bonéka ngadengék. Leungeunna ranggah. Manéhna ngabelesat. Ngarawu bonéka. Ngegeleber. Bonéka dibawa hiber. Narabas belegbeg mongkléng. Tinggarikgik. Nu seuri campur jeung ceurik.