Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Si Papap & Eureup-eureup

Kénging Godi Suwarna
Dipidangkeun dina lapak 08 April 2015 09:34:27

Papap ngarang nganggo léktop kameumeutna. Ngadedeluk. Teu miroséa Néng Welas nu hoyong dipangdongéngkeun. “Tos wengi, Kunéng! Geura bobo!” saur Papap. Tungkul kana pangimpénanana. “Papap téga ih!” Néng Welas ngajanggilek. Ngoyoyod ka kamarna. Papap ukur ngarérét. Uleng deui. Ngetik deui. Ngimpén deui. Mamah nu elal-elol na panto. Ngisarahan. Teu dipaliré. Haré-haré.

Tengah peuting. Keur mamantengna. Kapireng nu ngagolombrang. Papap ti buburanjat. Luncat. Ngabelesat ka patengahan. Bréh. Mesin ketik. Geus karahaan. Dikeput ku ramat lancah. Lagedu. “Anéh. Bisa murag ti luhur lomari buhun,” Papap gumerendeng. Gogodeg. Alak-ilik kana mesin tik. Na atuh, Mesin Ketik ujug-ujug mudigdig. Hirup. Ngodomang lir kalajengking. Ngacung-ngacung seuseureudna.

Papap ngayekyek. Mesin Ketik ngarayap ka rohang gawé. Suku-sukuna ranggoas. Tingkelentring kana ubin. Matana ngempur. Cacapitna betrak-betrik. Tingburicak. Mesin Ketik nérékél kana korsi. Luncat kana méja tulis. Ngarontok Sakadang Léktop nu keur médéngkréng. Ger tarung patutunggalan. Silihpiting. Silihbanting. Seuneu ngabela-bela. Ngaléntab hordéng. Papap burial-buncelik. Gogorowokan. Nanging, sorana duka di mana.