Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Syarat Turun Gunung

Kénging Mulyana SA
Dipidangkeun dina lapak 22 Maret 2015 20:02:27

Wanci tunggang gunung. Suhu Utama ngangkir tilu muridna nu geus hatam maguron rupaning élmu kanuragan.
“Cunduk waktuna hidep sakabéh turun gunung, babakti, gumati ka lemah cai. Ngan saméméh miang aya ujian ahir nu kudu dilakonan heula.” Saurang-saurang dipentés.
“Mista, cing naon hartina tanda kalulusan ieu keur hidep?” Rikat dijawab, “Éta téh tandana yén abdi tos hatam ngalap élmu. Hartosna abdi tos masagi.” pokna rebéh.
“Wayahna hidep sabulan deui di dieu maguronna, nya?”
Patalékan nu sarua ditepikeun ka Maja, pokna,
“Tanda kalulusan, hartosna simbul kahurmatan nu pang luhurna di ieu paguron, Nuun?” Ama rumahuh jero.
“Wayahna, anjeun gé sanasib jeung Mista!”
Jol, Tama. Rengkuh. Ditaros ku patarosan nu sami, binarung hurmat Tama ngawalon,
“Tanda kalulusan téh sanés mangrupi cicirén pamungkas pikeun lirén diajar namung mangrupikeun tawis munggaran kanggo teras diajar bari tiasa ngabaktikeun diri tur nyipuh pangaweruh.” Mama imut, bari nepakan taktak muridna. “Bral! Jalu geus waktuna anjeun turun gunung!”