Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalakon Kuwu Tuladan

Kénging Godi Suwarna
Dipidangkeun dina lapak 18 Maret 2015 15:00:35

Begung. Lungguh naker. Carang takolna kacida. Bujeng-bujeng biantara. Kitu Juragan Kuwu énggal téh. “Isinan pisan. Pédah ngohngor tatéh,” ceuk Si Selud. “Ssst! Gandéng, satéh!” Mas Ulis ngahuit. Jep. Si Selud balem. Teu sapertos Juragan Kuwu. Nu teu tiasaeun balem. Da waosna tonggar pisan. Saopat-opat. Kalah sering nungkup baham. Kucem kakocapkeunana.

Dihin pinasti. Juragan Kuwu geubis di jamban balédésa. Urang lembur guyur. “Punglak? Opatanana?” Si Selud curinghak. Mas Ulis unggeuk. Rurusuhan. Nganteur Juragan ka Dokter Gigi. Ka dayeuh. Pleng. Jebul deui dina Muludan. Sarangah-séréngéh. Suranyéh. Waosna gugurilapan. “Huntu palsu!” Si Selud gumerendeng sabot Juragan Kuwu pidato. Perténtang naker. Ngulon-ngétan. Sagala dicaritakeun.

Pidato di mana-mendi. Juragan Kuwu. Jejerna angger. Perkawis ngawangun désa. Lami-lami mantenna janten bayuhyuh. Hurung nangtung. Beurat beunghar. Kacaturkeun, dina panggung Agustusan, pidatona ngagegedur. Waktos nuju ngagorowok bari ngacung-ngacung peureup, Juragan Kuwu ngajedag. Jungkel-jumpalik. Burial-buncelik. Kekerejetan bari sesegor. Hos. Pupus sapada harita. “Kaseglong huntu?” Si Selud gogodeg. Mas Ulis unggeuk-unggeukan.