Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dongéng Dongéngék

Kénging Tatang Sumarsono
Dipidangkeun dina lapak 14 Maret 2015 12:57:18

Aya hiji peucang, hayangeun nyandung. Nyarita wé ka kuya, rék ménta bongbolongan. Jih, ulah ka kula atuh nanyakeun perkara kitu mah, ceuk kuya. Kuduna gé nanyana ka monyét. Los waé peucang téh nepungan monyét. Hayang nyandung, nyah, ceuk monyét. Kabeneran atuh, aya nu hayangeun dicandung. Laju peucang dituduhkeun ka leuweung. Panggih jeung merak. Peucang kasengsrem, tapi merak téh embungeun dicandung. Tah di beulah dinya geura nu hayangeun dicandung mah, ceuk merak. Peucang indit deui. Panggih jeung badak, tapi peucang teu sanggupeun, da sieuneun ku gedéna. Panggih deui jeung buhaya. Jeung kuda. Jeung puyuh. Jeung peusing. Jeung munding. Jeung kararanggé. Jeung undur-undur, Jeung paninggaran. Humayua siah, maké hayang nyandung sagala, ceuk paninggaran. Déwék gé boga bedil sadua-dua teu hayang nyandung. Anggursi sakola sing bener. Sing meunang ijasah. Sing jadi walikota. Tah ayeuna peucang téh geus bisaeun nulis. Tuh geuning keur diajar nyieun fikmin, judulna lalakon nyandung.