Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Lalakon Juragan Nguyung

Kénging Godi Suwarna
Dipidangkeun dina lapak 11 Maret 2015 10:18:28

Aleum. Ceudeum. Tara-tara ti sasari. Kitu pamulu Juragan Kuwu. Tos saminggu. “Kunaon, Akang?” Saban usik ditalék ku Tuang Garwa. Ngabetem. Kalah beuki ngungun baé. Hilap tuang. Hilap tunggang. Garwana samarpolah. Tungtungna mah teu kaampeuh. “Abdi rumaos tambelar. Seueur teuing kagiatan. Mangga bilih badé ngawayuh mah,” Garwana carinakdak. Pasrah. Juragan Kuwu kalah ngaléos.

Beuki sering hulang-huleng. Bari ngarampaan dada. Juragan Kuwu. Kalan-kalan melong kosong ka Dén Ulis. Nu dipencrong guligah kagila-gila. “Rumaos, Juragan. Artos pajeg kaanggé ku abdi,” Dén Ulis ujug-ujug balaka. Reumbay cimata. Juragan Kuwu rumahuh. Teras ngajubleg. Pameunteuna tambih geuneuk. Tambih seueur nu bruk-brak bijil ti cungap. Harianeun.

Wengi-wengi. Mantenna gulinggasahan. “Ampun, Kaaang! Rumaos kausap sétaaan!” Tuang Garwa rawah-riwih teu pupuguh. Nyuuh. Teras waléh. Salingkuh sareng Wadana. Juragan Kuwu muringis. Nyanyautan dina dada. Peurihna kabina-bina.

Di rumahsakit. “Kangker, Dok?” saur Juragan Kuwu nu harita nuju diparios dada. Hemar-hemir. “Sanés! Bisul bungkul..! Tenaaang...!” Dokter nyéréngéh. Juragan Kuwu ngagakgak. Lajeng ngagukguk.