Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Kabaya Bungur

Kénging Godi Suwarna
Dipidangkeun dina lapak 19 Januari 2015 15:02:32

Rebun-rebun. Halteu haneuteun. Nyi Ratih, diseragam bodas-beureum, ngajanteng gigireun Ma Nini nu geus saged: Kabaya bungur. Samping réréng. Lalayu sekar. Nyanghareupan nyiru pecel dagangkeuneun. Karéta cunduk. Ma Nini gura-giru nyuhun nyiru. “Cuang meuli kantong téa, Nyai!” ceuk Ma Nini méméh sup kana karéta. Nyi Ratih nyéréngéh. Ngusapan tasna nu rawék.

Pasosoré. Nyi Ratih ngajanteng di halteu. Mapag Ma Nini nu geus maneuh mulang dagang sok kana karéta soré. Nyi Ratih umat-imut. Nyipta-nyipta tas anyarna. Teu lila, gurudug karéta cunduk. Panumpangna pabuis. Nyi Ratih luak-lieuk. Nengetan sakur nu turun. Weléh. Kabaya bungur bet suwung. Ma Nini lebeng. Halteu simpé. Beuki simpé.

Isukna. Layung keur sumedeng hurung. Hibar di halteu kulawu. Nyi Ratih ngajanteng. Samar polah. Katénjo tambah guligah barang gurujag karéta. Nyi Ratih seseledek. Ti lawang ka lawang. Culang-cileung. Alak-ilik. Tapi Ma Nini bet suwung. Nyi Ratih andiprek. Nginghak. Barang cengkat. Bréh. Aya lamak pulas bungur. Awir-awiran. Nyelap dina gilinding karéta.