Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Turis

Kénging Mulyana SA
Dipidangkeun dina lapak 31 Désémber 2014 07:00:00

Tungtung taun nu hurung mancur. Nu nyorangan, nu papasangan jeung nu rombongan, babarengan maridang gandang. Saruka bungah. Pon kitu deui kuring badis turis milu mijah.
“Nyanggakeun ‘voucher’ taun énggalna, mangga tiasa sapuasna linggih di ieu wewengkon.” ceuk juru ladén binarung imut. Bréh rupaning kasenangan sapanjang beurang nu disambung ku pirang-pirang pidangan sapeuting jeput. Matak anteng samalah kalan-kalan kamalinaan.

Teu biasana, di pangulinan nu gareulis bet caretuk huis, huntuna arompong tur tonggongna barongkok bari paboro-boro ngarumpulkeun oléh-oléh. Digoroan tarongoy baé. Dideukeutan, diharéwosan. Maranéhanana malah malik nyarita, majarna téh,
“Kunaon anjeun teu gura-giru nyiapkeun bekel, naha rék salawasna ngumbara di ieu wewengkon?” Bati olohok basa engeuh wates waktu pelesir geus kacida samporétna.

Kolépat balébat nyumirat di poé munggaran taun anyar, mapagkeun bari nyaangan jalan pamungkas nu rék disorang sorangan ku kuring. Taya batur pakukumaha da balaréa geus leuwih tiheula jaradi turis. Nyarungsi titis tulis.