Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Dongéng Cakcak; Dokter Bageur

Kénging Herdi Pamungkas
Dipidangkeun dina lapak 30 Désémber 2014 00:09:23

Tengah peuting. Torojol béca mawa pasén nu arek ngajuru. Mang béca tuturubun nyampeurkeun perawat. Nu disampeurkeun ukur ngarérét, léos indit. Laju nyampeurkeun suster nu keur jaga. “Pinuh,” ketus. Mang béca garo-garo teu ateul mangka sabroleun. Teu kungsi lila aya nu maké pakéan dokter jangkung leutik muru sapédah nu diparkir. Gasik nyampeurkeun. “Suster tolong bantu!” manéhna balik deui. Suster gura-giru nyiapkeun korsi roda. “Mangga, dok!” Mang béca olohok. Dongéng ngeunaan dokter bageur geus sumebar ka papat madhab. Rupaning média ngabéwarakeun. Nepikeun ka hiji mangsa nalika pamilihan Gupernur. Ujug-ujug ngajagrag gambarna diunggal parapatan. Cénah anjeuna téh calon pimeunangeun. Uing masih kénéh cakcak nu harita naplok dina témbok rumah sakit. Apal pisan. Lain. Asa lain ieu, nu nyalonkeun Gupernur. Tapi tong cékcok. Da uing mah ukur cakcak. Waktu uing naplok dina salah sahiji bilik imah. Anjeuna katémbong deui. Cakah-cikih nulungan nu gering. Angger basajan. Rét ka uing bangun nyarék ulah geruh. Éra paradah.