Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Halimun Tresna

Kénging Herdi Pamungkas
Dipidangkeun dina lapak 05 Désémber 2014 22:34:38

Gara-gara mébérkeun boéh. Manéhna ngabelesat ka jomantara kapangpéngkeun. Tina parahu nu ditalapung. Talaga bedah. Gorowokna handaruan dibarung patinggelegerna guludug. Tatit patingbarasat. Barakasakan patingkocéak. Gigis ku nu amuk-amukan. Wanci haneut moyan manéhna ragrag luhur salju. Tutugan gunung Himalaya. Napasna ngahégak. Luak-lieuk sieun jajaka nu dipangejatkeun ngudag. Geus ngarasa aman gék luhur catang kéncaeun jalan. Beretek wanoja lumpat ka hareupeun. Nginghak. Gasik disampeurkeun, dibeberah. “Tulungan, Aceuk,” cék nu anyar datang ngarangkul. “Kunaon atuh, Enéng?” tanyana ngusapan buuk nu ngarumbay. “Abdi téh dipaksa badé ditikah ku lima pameget,” pokna. “Gusti?” gogodeg. “Aceuk mah diajak kawin ku anak,” walonna. “Baruk? Saha téa tuang putra téh?” malik nanya. “Sangkuriang. Dupi Enéng téh Drupadi?” ngayakinkeun. “Geuning uninga?” kerung. “Kantenan, sok rajeun bucu-baca. Bingung aceuk téh kudu kumaha pipetaeun?” cénah. “Sami, abdi gé baluweng?” Nu rancunit siliteuteup. Dina kaayaan kitu. “Drupadiiiii!” Pandawa ningker. “Sumbiiiiii!” Sangkuriang norojol. Neuteup seukeut nu limaan. “Baratayuda?” dua wanoja ngadégdég.