Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Resi Bhisma Palastra

Kénging Irman N Dimyatié
Dipidangkeun dina lapak 07 Novémber 2014 09:01:20

Perang poé katujuh beuki campuh. Beuki beurang wadya balad Amarta beuki kadéséh jajatén. Kasaktén Resi Bhisma hésé dibendungna. Panahna nyasaak pihak Amarta. Para Pandawa teu manggapulia.
Gorowok Resi Bhisma nyarita,"Hé anak-anak Pandu..! Gancang nyerah aranjeun. Sabab, moal aya manusa nu bisa ngéléhkeun kaula." Barang ngadéngé kitu, gajleng Sri Kresna luncat tina karéta perang Arjuna. "Kaula bisa ngéléhkeun anjeun..! Malahan pati anjeun aya dina leungeun kaula..," bari ngarawél gilinding roda perang. Anéh pisan. Roda nu sakitu beuratna. Ngan dijungjungkeun ukur ku curuk leungeun katuhuna. Roda muter. Ngahiung. Cahayana mancawura ka sakuliah Padang Kuru Sétra.
Resi Bhisma pucet. Reuwas. Rumasa ujub takabur. Nyarita kacalétot.
"Kasombongan anjeun jadi sabab datangna pati," saur Sri Kresna bari mencrong Resi Bhisma nu hareugeueun. Teu jauh ti médan perang, Dipati Karna keur ngaberesihan Konta. Duka kunaon tombolna kapencét teu kahaja. Dihin pinasti kersa Hyang Domampara. Konta ngabelesat nuju dada Resi Bhisma. "Thooobbbaaaat...!" sorana ngaweuhan ka langit pingpitu.