Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Nandonkeun Manah

Kénging Herdi Pamungkas
Dipidangkeun dina lapak 24 Oktober 2014 00:04:20

Para Pangagung balakécrakan di lebet hotél méwah. Sakantenan ngabahas rupaning anggaran nu kedah digolontorkeun. Sakapeung ditémbongkeun dina layar badag potrét rahayat nu seueur kakirang. Kamiskinan. Cénah. Nu bayuhyuh nunjuk gambar nu mulungan dahareun sésa. Camuil tuang. Ceuleukeuteuk seuri. Baturna mairan ku ngagakgak. Kitu jeung kitu bé dugika bosen. Teras aranjeuna cengkat dibarungku patingséréngéh. “Saéna langkungan,” cék nu geulis. “Kantenan,” nu mingpin gempungan nyéréngéh. “Moal ageung teuing?” si lenjang bangun hariwang. “Moal, hususon,” si ganteng kalem ngarenyu. Tidinya lajeng ngudaran manahna séwang-séwangan, aya nu dianclomkeun kana gelas, nu dilebetkeun kana laci, digolérkeun luhur kasur, ditambutkeun kanu dénok, sareng sajabina. Enjingna waktos dugi ka lokasi. Taya nu kersa lungsur tina kandaraan, cekap noong ngalangkungan spion. Arijid. Saurna. Mung waktos wartawan sarumping némbé papayun-payun, méjéng. Wengina. Media ibur. Margi dada kéncana gorowong. Getih rembes maseuhan anggoan. Nu nongton janten ngurel. Aya ogé nu ongkék babalongkéngan.