Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Tilu Layon Di Sisi Kamalir

Kénging Herdi Pamungkas
Dipidangkeun dina lapak 09 Oktober 2014 21:56:26

“Can cukup umur! Keur taun hareup,” cék Abah. Dinangna dinéngné. Soré isuk diparaban. Ladang kukumpul bisa kabeuli sotéh. Hanjakal waktuna rék dikurbankeun can cukup umur, da bongan teu boga waragadna nukeuran jang peunciteun. “Teu nanaon nu penting mah bisa nyumponan,” gerendengna. Pisaminggueun deui kurban Abah ngantunkeun alam dunya. Anak nu tamélar jul-jol hayang buru-buru bagi waris. Tapi da titinggal Abah mah teu loba ukur kebon sacangkéwok, sawah sakotak, éta gé jang nyaratan hirup sapopoé. Imah panggung wéh jeung tanahna satapak peucang. Atuh ledis dibagi tilu téh. Acad mah anak pulung ukur olohok. “Itu domba hargaan mun dijual, lumayan jang ongkos balik,” nu tiluan siliperong. “Domba mah amanat,” cék Acad. “Akal-akalan puguh gé jang silaing?” cék Cikal. “Jual, Ang, meungpeung naék hargana!” gero nu kadua. Acad ukur neuteup. Nu ditungtungtun. Ngalieuk. “Sabar, Mang, aya nu hayang ngilu,” domba disada Acad kekerot. Rét ka lebah péso raut nu nyelap dina bilik.