Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Manusa Jeung Golék

Kénging Herdi Pamungkas
Dipidangkeun dina lapak 17 Séptémber 2014 22:15:28

Matapoé niruk embun-embunan. Uteukna ngagolak. Sirah ngebul. Getih nu rembes tina rengatna sirah ngamalir kadiya lahar. Pacampur jeung polo. Ngaliwatan urat pipi anu ranteng. Ngeclak kana lemah patingbeledag. Jagat patingharelob. Jukut katut tutuwuhan nu kakeclakan langsung pérang. Taneuh gé barejad turta angar. Manéhna teu bisa hojah ditalikung ku ranté kahayang. Dibakutet ku tambang kasarakahan. Angkara nu kakurungku tulang dada adug-adugan hayang ngejat. Lumengis sasambat, “É, éiiit, Sintaaa,” cénah. Hanoman nulak cangkéng. “Banaspati!” cék nu anyar datang ti babaranting. Nu lalajo pating koréjat. Dalang luncat ninggalkeun panggung. Nu lalajo hareugeueun. Jep jempling.Waktu rumandeg. Manusa teu usik malik. Nu keur dongko tetep dongko, nu diuk tetep diuk, jaradi arca. Geus puguh Hanoman mah golék ukur mencrong Dasamuka. Nu nyésa kari kahayang. Hanjakal teu bisa hojah, kapager ku réképna tulang iga. Kakurung ku rapetna daging jeung kulit. Maranéhna maksa ngaliwatan pori-pori. Sabagian nu ngaliwatan liang irung, sungut, sabisa-bisa. Nu penting bébas.