Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Sang Lutung & MonyÉt Bodas

Kénging Godi Suwarna
Dipidangkeun dina lapak 31 Méi 2014 09:29:30

Aya hiji Lutung gandrung. Keur cinutrung peuting-peuting di puncer tangkal mahoni. Di taman kota nu ngebrak. Culang-cileung. Bangun aya nu disungsi. Tatanggahan. Bulan pias dihuru mangrébu lampu. “Sampurasuuun!” Aya nu nyoara. Kapireng nu ngagorobas. Sang Lutung curinghak. Bréh. Monyét bodas. Nyéréngéh bari ngagupay. Tuluy nanya: “Kumaha? Geus tepung jeung Purbasari?”

Sang Lutung rumahuh. Gigideug. Ratusan taun néangan. Lebeng. Teu lawung-lawung. Guligah kabina-bina. “Angot batur mah. Réa nu disiksa lahir-batinna. Balas ngamén di parapatan!” ceuk Monyét Bodas. Kekerot. Ngabudalkeun kaceuceubna. “Heueuh. Dikaniaya,” Sang Lutung unggeuk. “Numatak, cuang sina baruntak! Sina ngalawan! Bantuan uing,” Monyét Bodas umajak. Seuneu ngagedur tina perongna.

Dayeuh gumuruh. Pasulabreng kukupu-kukupu peuting. “Pancén uing néangan Asihing Asih,” Sang Lutung gumerendeng. Sorana kasilih ku nu récok adurega. “Di jagat nu kieu patut?” Monyét Bodas ngagerem. “Dalah dikumaha!” Sang Lutung tatag. Monyét Bodas gogodeg. Mentegeg. “Pamit! Uing rék bajoang! Sorangan!” Monyét Bodas ngabelesat. Ngereles.
Tinggal Lutung kadua bulan ngayakas.