Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Rawayan Nu Jadi Saksi

Kénging Tatang Sumarsono
Dipidangkeun dina lapak 24 Méi 2014 12:48:23

Patepang henteu dihaja. Jonghok ukur sagokna. Saméméh nincak rawayan. Wahangan hérang ngagenyas. Cai ngérélék ngawirahma, dina sesela batu taréngtong, dipirig hiurna angin.
Asa ku geus lawas henteu patepung. Ukur ngabetem, ngabangbrang tineung.
Patepung dina rawayan, ukur saheulaanan. Sabéakna pameuntasan, tinangtu silih pileuleuyankeun. Geus kitu kuduna, nu hiji ngalér, nu hiji ngidul.
“Sindang heula atuh, Kang.”
“Ayeuna mah tos sonten teuing. Énjing waé, sateuacan miang deui ka dayeuh.”
“Muhun, diantos.”
“Tapi, naha tuang raka nuju aya di bumi?”
“Tos tara ka mamana ayeuna mah.”
“Oh. Mangga dikantun.”
“Mangga. Wilujeng.”
Kang Ubéd méngkol ka kénca, mawa sundung metung ku jukut. Aman yeuh, jero tilu poé mah, salila iang dagangan ka dayeuh, moal kudu ngarit, ceuk dina haténa. Ceu Isoh mah ngatuhu, ngabengkot ngagandong pangpung, jangeun parab hawu. Mending sina milu ka dayeuh salaki téh, batan di dieu ukur ngahihintul taya gadag, gerentes Ceu Isoh.