Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Ngodjaj Di Wahangan

Kénging Irman N Dimyatié
Dipidangkeun dina lapak 02 Méi 2014 10:15:29

Éndjing-éndjing kénéh Oedjang indit ka sakola. Joejoe, sobat dalitna, disampeur. Arindit doeaan mapaj-mapaj sawah djeung wahangan. Andjog ka sakola ladjoe miloean baris hareupeun kelas. Ngantaj saoerang-saoerang arasoep ka rohangan bari dipariksa koekoe, boeoek, djeung sagala roepana koe Boe Goeroe.
Joejoe noe koekoena parandjang, kapaksa ditjeprét. Ari Oedjang mah didjenggoet da bongan males ditjoekoer. Maman, Mimin, djeung Moemoen mah saralamet. Aratoh da teu meunang hoekeoman kawas kamarina. Ngarangkénék arasoep ka kelasna bari ngadjebian Oedjang djeung Joejeo.
Keuheul tjampoer ambek minoehan haté. Oedjang badami djeung Joejeo hajang males. "Entong ajeuna, bahaja!" haréwos Joejoe. "Réa tjara noe lantip. Ingkeun heula sina galoembira," toeloejna. "Nja atoeh koemaha manéh wé," walon Oedjang. Goetroet naroelis deui tjatetan.
Soréna, baroedak lalaki ngalabring. Aroelin di wahangan, ngadon ngarodjaj. Kabéh tarandjang. Oedjang ngadjak Joejoe ka girangkeun. Lila pisan. Aranteng.
“Deuh, naon ieu?” Maman djeung Moemoen rareuwaseun. Aja noe konéng. Sirahna pinoeh koe noe baoe. “Andjiiiir…! Roentah beuteung geuning…!”