Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Toponimi

Kénging Ki Hasan
Dipidangkeun dina lapak 01 Méi 2014 22:13:10

"Teu adeuh pisan wartawan téh!" Mang Satja kukulutus. Song manéhna ngasongkeun koran, "Tah baca geura ku Alo!" pokna deui. Rét kana koranna. Geuning koran lokal. Terbitan Tasik. Panasaran diilikan, naon nu matak Si Mamang gegelendeng. Bréh téh aya artikel, topikna: "Kampung Paling Ngeres di Garut".

Béhna mah, duméh éta wartawan manggih tilu ngaran kampung: Sarkanjut, Panunggangan, jeung Cibudug. "Boa-boa éta wartawan loba teuing maca bacaan "ngeres" kitu?" ceuk Si Mamang, "Katambah resep nulis kurang daék maca jeung tatanya?" sambungna, "Kapan tiap ngaran kampung téh aya sajarahna!" Can anggeus ti kukulutus. Teu ieuh diwaro. Ukur diréspon ku mesem.

"Kapan éta téh lembur Alo!" Sugan téh geus leler. "Sasat kanyaah indung-bapa Alo téh ngamalir di ieu lembur. Tong diantep atuh Lo!" sambungna, "tulis kadinyah walonanana!" Meni keukeuh éta Si Mamang. Tayohna mah bakat ku keuheul. "Yeuh Lo, najan Alo lahir di Mekah Al-Mukarommah, ari ukur jadi Abu Jahal mah keur nanahaon!" pungkasna.