Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Nu Teu Wasa Mulang

Kénging Apoedy Sarah Ihsan
Dipidangkeun dina lapak 10 April 2014 12:57:28

Paris, 1968
Salembar kertas dina saku calana, dikeupeul pinuh amarah. Ras, inget kana kaayaan di nagarana. Lambaran kertas surat dina luhur meja. Balatak. Apal kabeh eusina. Hiji surat nu matak ngembeng cimatana. “Mang, kamari Bapa ka cérék!” Eusi surat ti Kinanti, anak Daris pang gede-na, nu mulangkeun deui panineungan. “Wan, maneh kudu salamet, tuluykeun perjuangan urang.” Kecap pamungkas di bandara.

Paris, 1998
Geus cacap 30 taun ninggalkeun lemah cai. Kriiiing. Sora telpun. “Kang, Endonésa caos!” Beledag asa kabéntar gelap “Saha?” Simpé. Ngalempréh, euweuh deui tanaga. Cimata ngamalir dina kerutan kulitna. “Pasti kalakuan turunan sia!” Ngageremeng. Huntu paadu bati kekerot.

Paris, 2014
Lalaki make iteuk. Umur 80 taun. Ngadeukeutan bilik suara di KBRI. Panonna manco kana duabelas gambar. Laju ngaluarkeun paku nu dibekel ti imahna. Gabres. Warna kertas robah, Bulao, Koneng, Hejo jadi Beureum getih. “Aing teu rido, saacan sia malikeun incu aing!” Kacipta nu keur nyéréngéh bari numpak kuda…. *