Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Serat Rusiah Pangarang

Kénging Ki Hasan
Dipidangkeun dina lapak 23 Maret 2014 07:01:49

Balik nyaba. Mulan-malén. "Si Ujang téh kunanon? Unggal soré hulang-huleng. Sakapeung gugutrut. Nyéréngéh sorangan?" Ditémbal kéom, "Hayang jadi pangarang cenah!" Ras kana eusi koper. "Tah Sujang, 'Serat Rusiah Pangarang', anyar meuli ti Bandung!"

Isukna. Indungna kerung. Si Ujang pesen ménu ahéng: kulub hui, kulub sampeu, sayur kacang, endog meri sadua-dua. Beubeutian diasakan samogol. Peutingna. Ngusial. Ngulikbek. Karék cengkat, dut mantén. Gék deui. Dut deui. Sapeupeuting guling gasahan. Kasubuhnakeun ngaburusut.

Isukna deui. Ganti ménu. Kawas nyiram: rujak cuka, empék-empék, balado endog 'Super Jeletot'. Réngsé magrib. Ngusial. Teu nepi ka dut. Prat-prét-prot mantén. Ngayér. Teu kaop reureuh. Gék. Kusial. Tuturubun ka cai. Parat ka subuh. Béak ka ngora-ngorana. Lungsé. Pias. Kanyos.

Poé katilu. Kaingetan guru PKK: Opat séhat lima sampurna. Sangu pulen. Pais nilem umendog. Sambel ledok. Coélna: pucuk-sampeu, pucuk-gedang. Ditutup ku Raja Ceré. Teu tinggaleun susu kambing. Dirasa-rasa. Nepi ka magrib hampang-himping. Tibra. Kasubuhnakeun: kimpel ngagelempeng. Longsong. "Euréka!" émprak Si Ujang.