Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Méh Nincak Sawidak Taun

Kénging Tatang Sumarsono
Dipidangkeun dina lapak 22 Maret 2014 11:44:41

Patepang lain dihaja. Nya ukur jonghok sagokna. Sabot papada ngiuhan. Jol-jol loma, henteu kagok, asa geus lawas wawuhna. Ngobrol henteu tumarumpang. Teu karasa sisirangan. Loba anu dikedalkeun. Kasabit eukeurna leutik, kasebut jaman keur lembut, kasebat mangsana budak. Ayeuna kari waasna. Bras kana kakiwarian, sanggeus nyorang kahirupan, méh nincak sawidak taun. Lalakon nu karandapan. Enya, hirup répéh-ripuh, ukur meunang pépérétna, sésa seubeuh anu lian. Apal haliwuna dapur, tapi hasil kaolahan, bet disuguhkeun ka tepas, dijieun bancakan sémah.
Carita kapegat hanca, pan hujan mimiti raat. Wayahna kudu paturay, najan pogot kénéh ngobrol, silih guar pangalaman.
“Ka mana kedah ngajugjug, pami abdi rék nepangan?”
“Teu sesah nun, gampil pisan. Abdi dumuk di Cibiru. Taroskeun wé di bunderan, nami Tatang Sumarsono. Seueur nu nuduhkeun geura.”
“Har, apan éta mah abdi. Tatang Sumarsono téa, pamatuhan di Cibiru, mo aya nu bireuk ieuh.”
“Jih, horéng kitu geuningan. Ari abdi saha atuh?”