Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

PangantÉn Asar

Kénging Godi Suwarna
Dipidangkeun dina lapak 29 Januari 2016 20:12:03

Adan Asar ngalanglaung, ngaweuhan ka madhabpapat. Culang-cileung hareupeun masjid. Ahid. Tatona saawak-awak. Pasemonna bangun nu nyidem kasedih. Sup ka tempat abdas najan bari asa-asa. Dipalencrong ku nu araya di dinya. Tingkecewis. Rèngsè wudu. "Rék naon ka dieu? Indit!" kapireng sora nu ngusir. Rét. Jelemana jangkung badag. Maké jubah. Disorban. Molototan.

Ahid ngagidir sakedapan. Meper amarah nu ngagugudag. Tuluy ngaléos. Ngéléhan. Ngadon nyingkur handapeun tangkal. Ngareureuhkeun heula hatè. Nyérangkeun masjid nu ngagebur katojo cahya srangéngé. Carinakdak. "Énté sing teger!" Aya nu nyoara. Ahid curinghak. Ngadédéngékeun nu tinggerendeng. Nu ngadarunga. Tuluy aruluksalam. Bréh. Ahid kerung barang nènjo aya pamuda ngagidig. Ngajugjug masjid.

Wirasat. Ahid ngoréjat. Nuturkeun éta pamuda. Surat At-Taubah gumalindeng tina sepéker. Ahid beuki deukeut ka pamuda nu geus anjog ka buruan masjid. Disidik-sidik. Bréh. Pamuda ngagandong rangsel aya kabelan, nu nyambung kana keupeulanana. "Allohu Akbar!" sora Imam kapireng wening. Ahid ngarontok éta pamuda. Der, galungan. Geleger. Bom bitu ngeundeurkeun masjid.

*