Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Kalénder Fikmin • 31 Juli 2012 (1 Naskah)


ENIN DEUDEUH TEUING

Kénging Iwan Hanjuang
Dipidangkeun dina lapak 31 Juli 2012 09:39:58

Rénghap. Dina pamustunganana hirup balik deui nyorangan. Salaki lunta ka jauhna, anjog ka alam sarwa rusiah. Misteri. Barudak milih bubuara, dina udagan séwang-séwangan, néangan natratna jalan kahirupan. Kiwari. Imah gedé angkeuhan pangancikan saréréa, ngan kari ungkara, weweg pisan, tapi simpé, combrék, bobo panonoban rinyuh. Di dinya, Enin maké kabaya disamping lalayu sekar, karémbong pulas kulawu. Nyulam wanci ngarénda cimata, ngaput kasono ku cai ibun, numbu-numbu sakur panineungan. Nyorangan. Tapi apan hirup mah kudu terus dikeureuyeuh, terus leumpang najan taya pamuntangan. Jam gedé kapireng tabuh dalapan peuting. Enin cikénéh réngsé ngadu’a sanggeus solat isa. Jung nangtung, leumpang rada ramohpoy, laju muru almenak nu ngagantung dina témbok. Ngimeutan angka dina almenak. Geus heubeul anak jeung incuna teu ngalalongok ka dieu. Teu karasa aya anu ngalémbéréh, pipina baseuh cimata. Rat kana poto kulawarga, pigurana badag pisan. Neuteup ngimeutan rupa salaki jeung lima anakna. Enin ngarenghap, hayang nyusul salakina ayeuna kénéh, ka alam sarwa rusiah.