Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Seratan kénging Nazarudin Azhar


Naon Ari Fiksimini?

Ku Nazarudin AzharJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 08:52

Mindeng pisan maca dina postingan, boh dina koméntar, boh nu ngahaja ditulis jadi status dina ieu lapak: Naon ari fiksimini? Sabenerna mah gampang hayang nyindekeun nu kumaha ari fiksimini mah. Tinggal nyalusur tina harti kecap. Aya kecap ‘fiksi’, aya kecap ‘mini’. Fiksi téh sarua jeung carita rékaan. Carita nu dikarang, nu dumasar kana...

Ngarang jeung Fikmin ceuk Godi Suwarna

Ku Nazarudin AzharKandaga Sastra • | Ahad, 27 Januari 2013 08:50

GODI Suwarna téh guru saréréa, guru pikeun nu sok resep ngarang.  Karya-karyana geus teu bisa dipondah deui, asup kana karya petingan nu milu nyalametkeun hirup-huripna sastra Sunda. Najan sakali dua kali aya karanganana dina Basa Indonésia, boh puisi atawa carpon, tapi da teu mapakan kumaha ajén karyana dina Basa Sunda.  Sok rada meureudeuy maca...

Fikmin Adaptasi - Tan Swie Hian

Ku Nazarudin AzharFikmin Adaptasi • | Saptu, 26 Januari 2013 23:48

Dharma Katumbiri Di leuweung geledegan, nu ngalalana teh nyarita ka cahaya bodas nu agung. "Kuring teu bisa neuteup anjeun." Eta cahaya gancang robah jadi dalapan katumbiri   Kota Hiji tangkal, daunna nyesa saeutik, kabulen lebu. Sorangan jeung Nu Lian "Lamun hidep teu mantuan Ambu di imah, ngacung!" parentah guru sireum. Sireum...

Catetan Kuncen FBS - 07 Oktober 2011

Ku Nazarudin AzharIber ti Kuncén • | Saptu, 26 Januari 2013 23:43

Wilujeng wayah kieu, kanca FBS. Alhamdulillah, panceg sabulan yeuh umur grup teh. Katawis kanca FBS parantos rempeg, 348 anggota dugi ka danget ieu (7/10) tur karyana teu weleh murudul, matak barieukeun saban jamna teh. Karya nu dipidangkeun, tos katawis wanda fiksiminina ti para pangarang nu teu weleh daria midangkeun karyana. Sok sanaos masih keneh seueur nu ngan ukur ngintun seratan...