Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."

Seratan Ngeunaan Jurus Mikmin


FBS

Fikmin Genep Kecap Hémingway jeung Babandinganana

Ku Shohiba Nu'manJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 09:26

“For sale: baby shoes, never worn.” (Ernest Miller Hémingway)   Kasang tukang carita Kacaturkeun, basa Ernést Hémingway keur ngariung di hiji kafé, jeung balad-baladna papada pangarang, inyana susumbar majar sanggup nyieun carita anu lengkep, cukup ukur ku genep kecap. Kantenan, balad-baladna pada cangcaya. Laju...
FBS

Fiksimini: Siga Kieu, Kitu?

Ku Shohiba Nu'manJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 09:19

(Adaptasi wawancara Becky Tuch jeung sababaraha pangarang tur éditor sakumaha nu kapanggih dina situs http://thereviewreview.net/publishing-tips/flash-fiction-whats-it-all-about ).   Fiksimini. Prosa nu diwatesanan ku 150 kecapan. Saliwatan siga nu énténg, cukup ku miceun saban ungkara nu teu perlu, siksikan deskripsi nu matak kerung, tuluy baé...

Indah Éka Lestari Nu Réligius

Ku Kang DeniJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 09:04

Panganteur Al-Qur’an saéstuna jadi sumber inspirasi pikeun bahan tulisan pangarang di sakuliah dunya. Beunghar ku carita. Leubeut ku ideu. Unggal ayat dina Al-Qur’an bisa jadi carita nu ahéng. Dipedar. Dibéjérbéaskeun. Saeutikna bisa jadi genep rébu genep ratus genep puluh genep judul carita. Can mun digabungkeun ayat nu hiji...

Catetan Basajan Ngeunaan Fikmin

Ku Tatang SumarsonoJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 08:59

Fikmin Basa Sunda (sterusna urng singget: FBS) tacan nincak sataun. Tapi ceuk pamanggih didieu, kamekaranana matak nyugemakeun, utamana pama diukur lebah kuantitasna—jumlah anggota, jeung jumlah karya anu midang. Mana komo ayeuna, geus mimiti dipidangkeun dina média massa citak. Hiji kamajuan anu kawilang gancang. Didieu kaasup nu elat milu aub ka ieu grup. Nyaho mah nyaho ti...

Atavisme dina Fiksimini Sunda

Ku Ki HasanJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 08:56

Atavisme. Naon tea, eta teh? Kitu nu ngalangkang dina pikiran, nalika Tatang Sumarsono (TS) ngomentaran tulisan 'Antologi Mini - Fiksimini Tatang Sumarsono'. TS nulis kieu: "Dina sastra Sunda (buhun, hususna pantun sareng guguritan), aya anu disebat pedotan. Seuseueurna rubuh dina dalapan engang. Taya lepatna pami urang neuleuman hal éta, kanggo nyobi-nyobi dilarapkeun...

Rupaning Fikmin

Ku Dadan SutisnaJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 08:54

Sajeroning ngeureuyeuh macaan deui naskah Fikmin nu dikintun ku kanca FBS, bet jorojoy hayang nyieun heula catetan. Aya sababaraha catetan: kahiji nu ditujukeun ka pangarangna, catetan keur balaréa, para kanca FBS, jeung catetan keur masing-masing naskah fikmin. Tina 8.000-an (dalapan rébuan) naskah Fikmin nu dihanca dibaca, sawaréh aya nu diédit, boh eusina, boh...

Naon Ari Fiksimini?

Ku Nazarudin AzharJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 08:52

Mindeng pisan maca dina postingan, boh dina koméntar, boh nu ngahaja ditulis jadi status dina ieu lapak: Naon ari fiksimini? Sabenerna mah gampang hayang nyindekeun nu kumaha ari fiksimini mah. Tinggal nyalusur tina harti kecap. Aya kecap ‘fiksi’, aya kecap ‘mini’. Fiksi téh sarua jeung carita rékaan. Carita nu dikarang, nu dumasar kana...

Métafor Anyar

Ku Tatang SumarsonoJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 08:43

Popilérna disebut métafor, maksudna gayabasa babandingan. Tah, dina basa Sunda mah euyeub pisan, mana komo dina sastrana. Ari fungsina nyaéta pikeun ngantebkeun hiji hal anu keur diébréhkeun, ku cara ngabandingkeun jeung hal séjénna. Tangtu waé dina lebah néangan babandinganana téh kudu dibarung ku raketna asosiasi. Ku...

Hartining Mini

Ku Hawé SetiawanJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 06:02

Tepi ka kiwari taya nu sapuk lebah hartining pondok dina carita pondok. Pondok téh pondok naonna? Pondok téh naon babandinganana? Naha bet taya istilah "carita panjang" deuih? Ari "carita tilu bagian" dina Manglé kaasup carpon kénéh, lin? Naha bet béda deui perenahna? Kitu antarana guareun ti nu parondok. Hartining pondok téh...
FBS

Flash Fiction jeung Micro Fiction

Ku Endah Dinda JenuraJurus Mikmin • | Ahad, 27 Januari 2013 05:49

FLASH FICTION Istilah jeung Sajarah  Istilah flash fiction mimiti aya taun 1992 tina judul buku antologi nu judulna Flash Fiction: Seventy Two Very Short Stories. Dina panganteur, editor nyebutkeun yen nu dimaksud flashfiction teh nyaeta carita nu tamat ditulis dina 2 kaca majalah ukuran digest (majalah Intisari meureun di urang mah, atawa Kawanku).  Flash...