Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."


Saémbara Ngarang Fiksimini Basa Sunda: Miéling Poé Basa Indung Internasional 2012

Dadan Sutisna | Ahad, 27 Januari 2013 08:55
Bagikan ka Lapak Facebook

Dina raraga Miéling Poé Basa Indung Internasional 2012 (21 Fébruari), Paguyuban Panglawungan Sastra Sunda (PP-SS), Universitas Padjadjaran, sareng Grup FBS, seja ngayakeun Saémbara Ngarang Fiksimini Basa Sunda.

Waktuna: Dinten Saptu, 25 Fébruari 2012

Tempat: Aula Grha Sanusi Hardjadinata, Universitas Padjadjaran, Jl. Dipatiukur No. 35 Bandung

Tabuh: 09.00 – 11.30 WIB (2,5 Jam)

 

Patandang dibagi jadi 2 katégori:

1. Katégori Barudak Sakola

2. Katégori Umum (jantenna teu aya ngora/anyar/kolot, breg wé lah sadayana).

Ka nu badé ngiringan, tinggal sumping baé dina waktosna.

 

Katangtuanana:

  • Patandang kudu geus hadir di tempat saémbara paling leuir 30 menit méméh acara saémbara
  • Karangan ulah kurang ti 50 kecap, ulah leuwih ti 100 kecap.
  • Karangan kudu dina wangun digital (file), ku kituna patandang kudu mawa pakakas pikeun ngetik saperti Laptop, Nétbook, Tablét, atawa HP.
  • Téma fikmin baris dibéwarakeun dina waktu saémbara.
  • Unggal patandang dibéré waktu sajam (2,5 jam) pikeun ngarang fikmin dumasar kana téma nu dibikeun ku panitia. Ngarangna ngadadak di tempat saémbara.
  • Hal-hal téknis séjénna baris dibéwarakeun méméh prung saémbara.
  • Para pinunjul baris dibéwarakeun dina poé éta kénéh, tabuh 17.00 WIB.
  • Dina nangtukeun pinunjul, Girang Pangajén baris milih karangan dumasar kana kritéria nu geus ditetepkeun méméhna. Upamana, mun taya karangan nu nyumponan kritéria keur Pinunjul I, hadiah keur Pinunjul I diteuayakeun.

 

Kritéria:

(1) Pangarang diwatesanan ku téma nu baris diémbarkeun dina waktu saémbara. Dina ngolah téma, pangarang aya tarékah ngungkabkeun gagasan dumasar kana hasil kontémplasina. Témana kudu jadi jenggléngan carita nu mandiri, mundel, beuneur, henteu ngan saukur tuturut munding atawa néplak nu geus kungsi digarap ku pangarang séjén. Karancagé pangarang dina mekarkeun téma jadi jenggléngan carita bisa dipaké ngukur semet mana legana wawasan pangarang dina jumlah kecap nu samporét. (2) Fikmin nu hadé, sabada réngsé dibaca téh henteu ngeplos, aya bagian nu namper dina lolongkrang batin, aya nu nyamuni tapi kaharti, tur ditepikeun kalayan lantip. Fikmin nu hadé tangtuna gé lain saukur runtuyan kecapo, tapi aya “roh” nu ngahirupkeun carita.(3) Ngolah carita raket patalina jeung téknik. Dina ngarang fiksimini—nu kasungkeret ku jumlah kecap—katapis ngagunakeun téknik téh kacida pentingna. Pangarang kudu gemet dina nangtukeun diksi, nepi ka taya kecap nu mubah.

(4) Lantaran anu diajén téh fiksimini basa Sunda, tur ieu téh bakal jadi bagian tina karya sastra Sunda, tangtu waé jenggléngan carita téh kudu napak dina "atmosfir" Sunda. Basana karasa nyunda, kitu deui idiom-idiom nu dipaké ku pangarang. Hal-hal nu éléméntér, saperti éjahan jeung cara nuliskeun kecap, milu mangaruhan kana ajén karya fiksimini.

 

Hadiah pikeun masing-masing katégori:

Pinunjul I, hadiahna Léptop/Netbook

Pinunjul II, hadiahna Samsung Galaxy Mini

Pinunjul III, hadiahna Rp. 1.000.000,- (sajuta rupia)

Sadaya hadiah kalayan alpukahna Kang Ganjar Kurnia.

 

KANGGO IEU SAÉMBARA MUNG TIASA DILAKSANAKEUN DI TEMPAT ACARA. KANGGO LOMBA ON-LINE, ANTOS LOMBA SALAJENGNA.

 

Bari ngantos pamasrahan hadiah ka para pinunjul, baris aya sawala ngeunaan Fikmin, kopdar grup FBS, sareng ngabandungan pintonan ti Rumawat Padjadjaran mangrupi pidangan Dongéng Sunda, nu badé dijejeran ku Wa Képoh saparakanca.

 

Runtuyan Acara:

Tabuh 09.00 – 11.30

- Saémbara Fiksimini Basa Sunda kanggo Umum sareng Barudak Sakola

 

Tabuh 12.30 – 15.00

- Kopdar Grup Fikmin (Bari ngantosan juri mariksa hasil saémbara)

 

Tabuh 15.00 – 17.00

- Ngabandungan Dongéng Wa Képoh Saparakanca

- Béwara hasil Saémbara

- Loncing 11 Judul Buku Sunda nu medal Bulan Februari 2012

Kintunkeun Koméntar

Ngaran
Alamat email
Alamat Web
Koméntar
Tulis Kode: