Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."


Fikmin Adaptasi - Tan Swie Hian

Nazarudin Azhar | Saptu, 26 Januari 2013 23:48
Bagikan ka Lapak Facebook

Dharma Katumbiri

Di leuweung geledegan, nu ngalalana teh nyarita ka cahaya bodas nu agung. "Kuring teu bisa neuteup anjeun."

Eta cahaya gancang robah jadi dalapan katumbiri

 

Kota

Hiji tangkal, daunna nyesa saeutik, kabulen lebu.


Sorangan jeung Nu Lian

"Lamun hidep teu mantuan Ambu di imah, ngacung!" parentah guru sireum.

Sireum hideung leutik ngacungkeun leungeunna.

"Mung abdi di kelas nu teu mantuan Ambu di bumi!"

ceuk sireum hideung leutik ka indungna.

Indung sireum teh terus nyekelan leungeun anakna.

 

Pikiran nu Mulang

Hujan nu turun kagila-gila teh gagancangan asup ka jero situ.

 

Tanda Lahir

Dina mangsa perang, hiji indung nyekek orok awewena nu anyar lahir. Sanggeus perang, manehna ngalahirkeun orok lalaki nu dina dua sisi beuheungna aya dua titik beureum.

-----------

Catetan.

Tan Swie Hian teh seniman sarwa bisa. Inyana otodidak. Panyajak, pelukis, pemahat, oge seniman instalasi.Lahir di Indonesia 1943, sanggeus puluhan taun dumuk di Singapur, inyana kiwari mulang ka Indonesia. Di Singapur, inyana kungsi meunang sababaraha hadiah sastra, di antarana pikeun buku "Kisah-Kisah Tan Swie Han", 100 carita fabel nu opat caritana ditarjamahkeun deui di dieu. "Kisah-Kisan Tan Swie Han", wedalan Babadalas, Jogjakarta, 2011. Midangkeun carita dina dua basa, Basa Inggris jeung Basa Indonesia.

Kintunkeun Koméntar

Ngaran
Alamat email
Alamat Web
Koméntar
Tulis Kode: