Update: 06 Agustus 2016 02:59:25
Login ku Akun Facebook

Pangréana Fikmin

Pangaléwohna

Koméntar ti Kanca

Ahad, 19 Maret 2017 16:02
Yusuf S. Martawidénda: " Naha akun sim kuring dina web ieu janten aya dua. Nu hiji namina : Yusuf S Martawidenda Nun hiji deui namina : Yusuf S. Martawidénda nu hiji teu ngangge curek. Nuhiji deui ngangge curek dina e-na. TAPI NU LENGKEP DATA PROFILNA AKUN NU E-NA TEU NGANGGE CUREK HATUR..."
Salasa, 14 Maret 2017 16:22
Abdul Haris: " Alhamdulillah, kotrétan téh, tiasa katawis deui dina web. Hatur nuhun, Kang Dan...."
Kemis, 16 Fébruari 2017 12:29
Hamim Wiramihardja Coèlho: " Naha sesah geuningan bade ngeusian profil teh......."
Senén, 16 Januari 2017 06:47
Kang Mohen: " Sampurasuun..."
Ahad, 08 Januari 2017 23:29
Roni Rohendi: " Assalamualaikum, ngiring ngaderes palih..."
Rebo, 04 Januari 2017 07:41
Aris Siswanto: " ..."
Rebo, 04 Januari 2017 03:02
Elan Sudjanamihardja: " datang katimgal tarang tea meureun nya. nya bade ngiringan didieu yeuh da geuning ari nyiar pangarti mah tue aya watesna, boh umur atanapi tempat, sugan we aya paedah sareng mangpaatna. sim kuring ti aachen, jerman watesan ka walanda sareng belgia, elan sudjanamihardja, ari di aachen mah barudak mahasiswa nyarebatna..."
Ahad, 01 Januari 2017 22:33
Ridwan Melodian Plain: " Sampurasun..."


Catetan Kuncen FBS - 07 Oktober 2011

Nazarudin Azhar | Saptu, 26 Januari 2013 23:43
Bagikan ka Lapak Facebook

Wilujeng wayah kieu, kanca FBS.

Alhamdulillah, panceg sabulan yeuh umur grup teh. Katawis kanca FBS parantos rempeg, 348 anggota dugi ka danget ieu (7/10) tur karyana teu weleh murudul, matak barieukeun saban jamna teh.

Karya nu dipidangkeun, tos katawis wanda fiksiminina ti para pangarang nu teu weleh daria midangkeun karyana. Sok sanaos masih keneh seueur nu ngan ukur ngintun seratan babalagonjangan, malih aya nu ngan sakadar copy paste tina seratan humor nu tos sumebar. Rupina nu resep kana bobodoran sapertos kitu, langkung sae midangkeun 'karyana' di grup anu merenah. Sapertos grup Heureuy Urang Sunda. Aya upami teu lepat mah.

Fiksimini, tangtos tiasa ngandung unsur humor. Malih seueur fikmin humor nu sae di dieu. Di antawisna, sapalih karya Ahmad Fauzi Imron, upamina, nu latarna pasantren. Humor nu ngajak surti, ngajak nyeungseurikeun diri, ceuk rumpaka lagu Inohong di Bojong Rangkong mah. Humor nu dikunjal tina realitas nu ku urang dima'lum enyana, nu teu ngan ukur ngajak heureuy salalar, tapi oge ngandung eusi nu jembar tur imajinatif.

Tangtos, nu dipiharep, karya fikmin nu dipidangkeun leres-leres karya asli, sanes kenging niron. 

Kantenan, nalika fiksimini ngawitan pada ngabageakeun tur dianggap mere napas anyar kana hirup-huripna sastra Sunda (ge-er urang teh saeutik nya?), hal ieu kedah dijantenkeun pamiangan sangkan kanca FBS langkung daria midangkeun karya pinilihna.

Iwal upami karyana mangrupa tarjamahan tina fikmin basa deungeun tur nyebatkeun pangarangna, tangtos dibageakeun pisan, kapan kanggo babandingan urang sadayana.

Sareng deui, ieu yeuh, dipiharep kanca FBS langkung aktif sanes wungkul dina 'ngunclungkeun' karya fikmin,  tapi oge dina ngaapresiasi karya nu sanes. Kedah alewoh ngomentar ah, teu kenging anteng sorangan, hehe. Sangkan di antawis urang tiasa silih simbeuh kadeudeuh jeung pangaweruh. Dina mosting karya ge deuih, kedah diatur waktosna. Tong murudul teuing, sangkan nu sanes karyana teu gancang tilem.

Wilujeng miksimini!

Kintunkeun Koméntar

Ngaran
Alamat email
Alamat Web
Koméntar
Tulis Kode: